Friluftsliv og fysisk aktivitet

I barnehagen vår er vi opptatt av friluftsliv og fysisk aktivitet.

Barna i vår barnehage skal få oppleve bevegelsesglede og mestring ved bruk av fin- og grovmotorikken i naturen. Barna skal få oppleve et mangfold av ulike naturopplevelser, som inspirerer til lek, utforskning og læring.

Vi oppmuntrer barna til å bruke alle sansene i naturen, som for eksempel lukte på blomster, kjenne på snøen og sølevann, smake på bær og planter. Vi planter og høster i naturen, vi har fokus på at barna skal lære å vise omsorg for og føle tilhørighet til naturen. Vi går på turer og skiturer i nærmiljøet, lærer oss om allemannsretten og hvordan vi skal ta vare på naturen.

«Opplevelser og erfaringer i naturen kan fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturressursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling.»

Rammeplanen 2017

Friluftsliv gir oss økt livskvalitet og bedre helse, og er en levende og sentral del av den norske kulturarven og nasjonale identiteten. Gode vaner dannes tidlig i livet og kan bidra til en god helse både i oppveksten og i livet senere.

Vi mener at mye utetid i barnehagetiden gir barna en fordel i deres språklige, motoriske, kognitive og sosiale utvikling. Barna får utfolde seg i et miljø som ikke setter grenser, men som oppfordrer til nysgjerrighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s